2 dl kauramaitoa
15 g hiivaa
1 tl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl öljyä
n. 1½ dl sämpyläjauhoja
Täyte
n. 100 g meetvurstisuikaleita
(n. 1 dl aurikokuivattuja tomaatteja)
Voiteluun
1 kananmuna
Valmistus
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva.
3. Lisää sokeri ja vehnäjauho.
4. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 10 min.
5. Lisää suola, öljy ja sämpyläjauhot.
6. Alusta pehmeä taikina ja jaa se kahteen osaan.
7. Kauli kaksi pyöreää levyä ja jaa ne sektoreiksi. (itse jaoin 8 sektoriin)
8. Levitä meetvurstisuikaleet ja halutessasi aurinkokuivatut tomaatit sektoreiden leveään päähän.
9. Kierrä sarviksi täytteen levityksen jälkeen. Aloita käärimään leveästä päästä.
10. Laita kääröt pellille leivinpaperin päälle ja voitele munalla.
11. Paista uunissa n. 10 min, kunnes kääröt ovat kauniin ruskeat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti